Informatie voor professionals

Informatie voor professionals

Koopman Ergotherapie is een eerstelijns ergotherapiepraktijk en gespecialiseerd in het aanbieden van training en coaching na niet aangeboren hersenletsel.

Als professional kunt u te maken krijgen met situaties waarin ergotherapie kan ondersteunen om het handelen van de cliënt, of van u als professional te bevorderen. Ik sta u graag te woord voor overleg, afstemming of algemene vragen.

Veel verzekeraars hebben DTE in het pakket opgenomen, hierdoor kunnen cliënten met of zonder verwijzing bij Koopman Ergotherapie terecht. Meer informatie? Aanmelding en vergoeding

 

 

Wanneer kunt u denken aan ergotherapie?

Wanneer uw cliënt problemen ervaart in het dagelijks functioneren, na bijvoorbeeld een ongeval, of door een chronische aandoening. De problematiek kan divers zijn: fysiek, mentaal of cognitief. Uitgangspunt is grip krijgen op het dagelijks handelen en kunnen participeren in de maatschappij.

Ergotherapie kan ook voor de (mantel)zorger ingezet worden om de ondersteuning voor de cliënt te optimaliseren en de (mantel)zorger te versterken.

 

Wanneer kunt u denken aan cognitieve revalidatie therapie?

Cognitieve revalidatie therapie is breed inzetbaar bij niet aangeboren hersenletsel, omdat er maatwerk geleverd wordt: daar waar herstel te verwachten is wordt training aangeboden en wordt de cliënt zoveel mogelijk ondersteund om te verbeteren in het functioneren.  Als herstel niet meer mogelijk is, wordt de omgeving (in de breedste zin van het woord) zo goed mogelijk aangepast op wat de cliënt nog kan zodat deze optimaal kan functioneren.

Cognitieve revalidatie therapie is niet leeftijdsgebonden en ook als het letsel langer terug heeft plaatsgevonden kan het nog een positief effect hebben.

Desirée Koopman is gecertificeerd CPCRT, aangesloten bij the Society for Cognitive Rehabilitation en het Kwaliteitsregister Paramedici.

Het is tevens mogelijk om professionals advies te geven. Mocht u vragen hebben over een cliënt of een arbeidsgerelateerde vraag hebben, sta ik graag voor u klaar. U kunt voor uw vraag of een passende offerte vrijblijvend contact met mij opnemen.

 

U kunt verwijzen via ZorgDomein

Ben u hier niet bij aangesloten? Geen probleem:  Hier vind u een verwijsformulier

 

Neem contact op

Koopman Ergotherapie
Overweg 3
1713 HX Obdam

t 06 8111 9029
e info@koopmanergotherapie.nl
www.koopmanergotherapie.nl

Kamer van Koophandel: 679 85 785
AGB code zorgverlener: 8800 2337
AGB praktijkcode: 8805 1694