Aanmelden en vergoeding

Aanmelden

Voor een kennismakingsgesprek kunt u zich aanmelden door het contactformulier op de website in te vullen, of u kunt telefonisch contact met mij opnemen. Mocht ik niet in de gelegenheid zijn op te nemen dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug.

U kunt met of zonder verwijzing bij mij terecht.

Vergoeding

Eerstelijns ergotherapie wordt vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering, waarbij men gebruik kan maken van 10 behandeluren ergotherapie per jaar.

Met een aanvullend pakket worden vaak meer uren vergoed. Uw zorgverzekeraar kan u hierover informeren. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ergotherapie

Koopman Ergotherapie streeft naar het tekenen van zoveel mogelijk contracten om de zorg voor de verzekerden gelijk te houden, maar belangrijker vinden wij het om kwalitatief goede zorg bieden. Met Caresq (en de labels die hieronder vallen) is voor 2024 weer geen contract afgesloten, omdat binnen dit contract geen ruimte is om kwalitatief goede zorg te blijven bieden. Dit houdt in dat als u verzekerd bent bij één van deze labels en toch behandeling wilt ontvangen bij Koopman Ergotherapie, u zelf de factuur moet voldoen en deze vervolgens bij uw verzekeraar in kunt dienen.

Verwijzing

U bent uiteraard ook met verwijzing van uw huisarts of specialist van harte welkom. Zij kunnen eenvoudig via ZorgDomein verwijzen. Maakt uw arts hier geen gebruik van is een verwijsformulier hier te downloaden en deze kunt u ondertekent door een (huis)arts bij het kennismakingsgesprek aan mij geven.

Heeft u vragen? Ik kan u informeren of u wel of geen verwijzing nodig heeft.

 

Geen verwijzing nodig

 De meeste verzekeraars hebben ‘directe toegankelijkheid’ in het pakket opgenomen voor ergotherapie. Dit betekent dat u zonder verwijzing van uw huisarts of specialist bij mij terecht kunt. Tijdens het eerste gesprek ben ik dan verplicht een korte screening uit te voeren om te zien of ik de geschikte behandelaar voor u ben.

Om in aanmerking te komen voor de herstelzorg na COVID-19 wordt een verwijzing gevraagd door uw verzekeraar.

 

Neem contact op

Koopman Ergotherapie
Overweg 3
1713 HX Obdam

t 06 8111 9029
e info@koopmanergotherapie.nl
www.koopmanergotherapie.nl

Kamer van Koophandel: 679 85 785
AGB code zorgverlener: 8800 2337
AGB praktijkcode: 8805 1694